Известие

Collapse
No announcement yet.

Сдухала ми се е Алфата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сдухала ми се е Алфата

Сдухала ми се е Алфичката.Като се върна в Сф. ще я водя на доктор.Сутринта тръгнахме в 6 и през цялата магистрала неможа да мине 60-65 градуса(термостат може би),а да не говорим че неможа и да мине 170 км/час В колата бяхме3-ма с 50 кила общо багаж.Вече към 10 - 10.30 бяме на варненската магистрала ,след 40 минутна почивка,и там температурата стигна до 80 градуса и едвам стигнах до 190км/ч с вкл. климатик.При положение че като я взех в началото стрелката мина малко след 220км/ч и ме хвана шубето да натискам още.А иначе разхода е около 8.5л/100 което ме учуди( в началото си помислих,че ще е 12-13 поне след като неще да вдигне темп. )Ако имате някакви идеи ще съм ви благодарен. А градско загрява малко след 90 градуса но е в нормата.Та дотук с колата-отивам на плаж
    Alfa156 Against All

Ами термостатче- запецнало отворено.
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
      Да бе и от него не върви така ли
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
        Aми моя като беше запечнал отворен зимата и слизаше на под 40 градуса , вярно придърпваше - иначе за вървенето няма логика , ама защо като стигне 80 и почва пак да върви. Иначе по логичното е да гори повече , ама за да пада така температурата термостата би трябвало да е причината - освен пък ако нещо се е бъгнала и така да го отчита - ама пак не се вързва - защо тогава с ниска скорост в града дига температурата
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Re: Сухала ми се е Алфата

Първоначално публикувано от slav40
          Сдухала ми се е Алфичката.Като се върна в Сф. ще я водя на доктор.Сутринта тръгнахме в 6 и през цялата магистрала неможа да мине 60-65 градуса(термостат може би),а да не говорим че неможа и да мине 170 км/час В колата бяхме3-ма с 50 кила общо багаж.Вече към 10 - 10.30 бяме на варненската магистрала ,след 40 минутна почивка,и там температурата стигна до 80 градуса и едвам стигнах до 190км/ч с вкл. климатик.При положение че като я взех в началото стрелката мина малко след 220км/ч и ме хвана шубето да натискам още.А иначе разхода е около 8.5л/100 което ме учуди( в началото си помислих,че ще е 12-13 поне след като неще да вдигне темп. )Ако имате някакви идеи ще съм ви благодарен. А градско загрява малко след 90 градуса но е в нормата.Та дотук с колата-отивам на плаж
          Я виж дали си drive-by-wire? Ако си може и от термостата да де щото мойта докато не загрее, не ще да върви като хората. В смисъл върви, но не върви колкото требе да върви и не ще да минава 6500об/мин.Под загрее имам в предвид около 70-80 градуса.
          Alfa Romeo Stelvio 2.0T
          Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Първоначално публикувано от DeX
            Я виж дали си drive-by-wire?
            не е, от бензиновите до 2001ва само Селеспийда е дриве-бай-вире
            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
              Първоначално публикувано от DeX
              Я виж дали си drive-by-wire?
              не е, от бензиновите до 2001ва само Селеспийда е дриве-бай-вире
              OFFTOPIC:

Що е то?
              147 2.0 16v TS Selespeed

Comment

Ми що е при повечето коли газта се подава с жило (движението от натискането на педала се предава с жило до клапата за въздуха). При драйв-бай-уайър се предава по електронен път. На педала на газта има потенциометър (или нещо подобно), който следи до каква степен си натиснал педала и предава тази информация на еку-то което от своя страна решава колко да отвори клапата на въздуха. Е те общо взето това е.
                Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Разбрах те идеално. Просто не бях чувал термина. Мерси
                  147 2.0 16v TS Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                    Aми моя като беше запечнал отворен зимата и слизаше на под 40 градуса , вярно придърпваше - иначе за вървенето няма логика , ама защо като стигне 80 и почва пак да върви. Иначе по логичното е да гори повече , ама за да пада така температурата термостата би трябвало да е причината - освен пък ако нещо се е бъгнала и така да го отчита - ама пак не се вързва - защо тогава с ниска скорост в града дига температурата
                    Казах че едвам стигнах 190км/ч(не съм казал че е почнала да върви). На клима съм вдигал към 215-217 според километража.Само че сега ми трябват 20 километра за да вдигна тая скорост, докато по-рано я вдигаше за около 3 километра , ако ме разбирате .Просто ускорението е заминало на почивка,но не каза кога ще се върне Поне разхода ме успокоява ,че не се е променил,ако се беше вдигнал над 10 извън градско направо се връщах с влака.Иначе около 430 км извънградско и 140 км градско (48литра - 570км - H98с добавка за 3 лева-поне тва ме радва )
                    Alfa156 Against All

Comment

Working...
                    X